Dark And Stormy Opskrift

Dark and Stormy opskriften, eller Dark ‘n’ Stormy som den også kaldes, er en super lækker og let at lave cocktail opskrift med en forfriskende trio bestående af mørk rom, ginger beer og lime. Selvom opskriftens navn antyder mørke og kolde dage, passer drikken perfekt til de lune sommeraftener. 

Ingredienserne er meget ens med Moscow Mule opskriften, og burde derfor være en let overgang for folk der kan lide vodka, og som ønsker at prøve noget nyt. Den eneste forskel er, at vodkaen er udskiftet med mørk rom.

Der er mange forskellige versioner af drikkens oprindelse. Men der findes en version, der virker til at være den mest sandsynlige. 

Et medlem af Gosling-familien, der er kendt for at lave spiritus, sejlede fra England til Virginia i 1806, men på grund af mangel på vind endte han i stedet ved Bermuda. 

Her fortsatte han udviklingen af spiritus, og endte med at udvikle Goslings mørke rom, der den originale rom til Dark and Stormy. Flere år senere blev ingefærøl blandet med Goslings rom, da ingefærøl på daværende tidspunkt blev brugt til at lette søsyge. 

Det eneste, der er nødvendigt for at lave denne frugtagtig drink med rom, er en mørk rom med massere af smag, og en lækker ingefærøl, eller det der kaldes ginger beer. 

Hvis du gerne vil følge i traditionernes fodspor, kan du vælge Gosling’s Black Seal Rum, der er den originale rom til Dark and Stormy, og Barritt’s Ginger Beer, som er ginger beer. Der findes dog et hav af alternativer, der skaber en lige så velsmagende drink. Derfor findes der ikke den bedste rom til dark and stormy, men du skal i stedet vælge den mørke rom, du synes smager bedst. 

Heldigvis er ingredienserne meget simple, som nævnt ovenover. Det eneste du skal bruge for at lave denne opskrift er mørk rom, ginger beer og en smule lime til pynten.

Hvis du vil lave bermudas originale version af Dark and Stormy, er det ikke nødvendigt at tilføje limejuice til opskriften. 

Det gode ved Dark and Stormy er også, at du nemt kan udskifte spiritussen til hvilken som helst anden uden, at opskriften smager mindre dårlig. Så hvis du hellere er til gin i Dark and stormy, kan du vælge det fremfor mørk rom. På den måde får du den cocktail, der kaldes Gin-Gin Mule. 

Hvis du gerne vil prøve at lave en alkoholfri version af Dark and Stormy, kan du vælge at udskifte den mørke rom ud med Monin Carribbean sirup, som er en alkoholfri sirup med smag af rom. 

You might be interested:  Dark And Stormy Opskrift

Dark And Stormy Opskrift Udskriv
Lækker forfriskende cocktail, der består af mørk rom, ginger beer og limejuice. Super god drink til varme sommerdage.

 • 6 CL Mørk Rom
 • 2 CL Limejuice
 • 15 CL Ginger Beer (eller nok mængde til at fylde glasset op)
 • Limebåde
 • Isterninger
 • Start med at fylde et highball glas op med isterninger
 • Hæld derefter den mørke rom i glasset samme med limejuicen
 • Rør rundt i glasset indtil det føles afkølet, og hæld herefter ingefærøllen i, indtil glasset er fyldt.
 • Afslut med en limebåd til pynt

Dark And Stormy Opskrift Dark And Stormy Opskrift Dark And Stormy Opskrift

Dark and Stormy opskrift – Krydret drink med mørk rom og ingefær

Vores Dark and Stormy opskrift er både nem og lækker, og derfor kan det helt sikkert ikke slå fejl, hvis du skal servere den for dine gæster, dine nærmeste eller måske bare til dig selv. En Dark and Stormy drink består nemlig af få, men gode komponenter, der hver har kraftige smage, der spiller godt sammen.

Den krydrede og mørke rom giver et sødt modspil til den syrlige limefrugt og den stærke ingefær i ginger beeren. Tilsammen giver de en krydret og delikat drink, som du med fordel kan nyde på alle tider af året, både til fest, men også i hjemmet på en hyggelig aften.

Dark And Stormy Opskrift
Helle Er du også vild med den krydrede og gennemslående smag af den populære drink, Dark and Stormy, så kan du med fordel bruge vores idiotsikrede opskrift, der giver dig det bedste resultat, som aldrig slår fejl.

 • 1 glas eksempelvis et whiskeyglas
 • 4 cl mørk rom eksempelvis Goslings Black Seal
 • 1 cl limesaft ca. 1 lime
 • 2 cl ginger beer
 • 4-5 stk isterninger
 • Start med at fylde dit glas med nogle isterninger.
 • Afmål herefter ginger beer og saften fra din lime, som du med fordel kan skære en skive fra til pynt.
 • Hæld afmålt ginger beer og lime i dit glas, henover isterningerne.
 • Til sidst toppes der med 4 cl mørk rom, ganske forsigtigt.
 • Pynt gerne med en skive lime på kanten af glasset, eller kom en skive lime ned i drinken, inden du hælder rom i.
You might be interested:  Dark And Stormy Opskrift

Om du hælder rom i dit glas først eller sidst, det har ingen afgørelse for smagen, den vil nemlig være den samme. Dog vil du få et æstetisk flottere resultat, hvis du hælder rommen i sidst, da alkoholen er lettere end ginger beer og limejuice, og derfor vil den ligge sig ovenpå.

Ikke nok med, at der er smæk på smagene, så er der også en ordentlig omgang alkohol i denne drink, og derfor er den da heller ikke for sarte sjæle. Drinken indeholder nemlig mere spiritus end opblanding, og af den grund kan det da også være farligt, når man først går i gang.

Drinken er nemlig så god, at man bare må have en mere, og det kan jo både være en god og en dårlig ting. Heldigvis er det ikke en drink, man lige sådan bæller, så du behøver ikke at bekymre dig om, at det kommer til at gå for stærkt med drikkeriet. Det er nemlig en nyde-drink, som du kan sippe på længe.

Hvad end du er endt på denne side, med netop denne opskrift, fordi du leder efter en god drink, som både er smagfuld, overraskende og ny, måske for dig eller dine gæster, eller om du er endt her, fordi du skal opfriske, hvordan det nu lige er, en Dark and Stormy opskrift er, så er du i hvert fald endt et godt sted.

Dark and Stormy drinken er helt enestående og meget speciel, men det er også noget af det, der gør den til en fantastisk drink. Derfor kan du også sagtens servere den til både unge som gamle, da den ikke er ensidig, men kan udfordre den unge, såvel som den mere garvede smagsløg.

Den gode Dark and Stormy opskrift stammer faktisk fra Bermuda, som jo i sig selv er et eksotisk sted. Navnet beskriver ikke kun drinkens stormfulde udseende med det udviskende ginger beer og den mørke rom, men også klimaet på den lille ø, hvor drinken stammer fra.

Bermuda ligger nemlig i et miljø, der gerne møder mange efterårsstorme og orkaner i alle årstider, hvilket gør det til et vindlæst sted i Nordatlanten. Dette område er desuden britisk territorium, og derfor kom mange fra den engelske flåde hertil i efterkrigstiden.

De mange sømænd kom ofte med søsyge, og dette kunne ofte behandles med ginger beer, hvorfor produktionen af netop dette var enorm på øen. Dette blandedes så med den lokale Gosling Black Seal rom og et strejf af lime for at lave den skønne Dark and Stormy opskrift.

 • Astronaut drink
 • Margarita opskrift
 • Aperol Spritz
You might be interested:  Dark And Stormy Opskrift

Dark and Stormy – den ultimative opskrift!

 • Til forskel fra mange af de andre drinks vi beriger vores maver med til diverse festlige lejligheder, er Dark ’n’ Stormy en forholdsvis ny drink på de danske drinkskort.
 • På trods af vores kortvarige kendskab til drinken med det spøjse og dystre navn, har den taget mange med storm, og det er der en god grund til!
 • Heldigvis er der mange, der godt kan lide ingefær, og det har gjort, at Dark ’n’ Stormy er kommet godt fra start, og på meget kort tid nærmest har formået at vippe den populære Mojito af pinden.  
 • Er du ikke til Dark 'n' Stormy, så prøv denne gin & tonic!

Opskrift på Dark and Stormy 

Antal: 10 personer 

Det skal du bruge for at lave Dark and Stormy 

 • 5 usprøjtede limefrugter
 • isterninger
 • 10 x 6 cl mørk rom
 • 10 x 1 dl ginger beer

Sådan laver du Dark and Stormy 

 1. Put isterninger i glassene
 2. Hæld 6 cl mørk rom i hvert glas
 3. Skær limefrugterne i både og pres saften ned i glassene
 4. Hæld 10 cl gingerbeer i hvert glas og rør rundt. 

TIP! Dark 'n' Stormy bliver ofte serveret i høje, klare glas. Er du til et mere festligt look, kan du med fordel bruge krystalglas. 

Hvor stammer Dark and Stormy fra?

 1. Det viser sig, at Dark ’n’ Stormy kan spores tilbage til de britiske flåder, hvor man på de lange ture over vandet drak gingerbeer i stedet for vand, da det kunne holde sig i længere tid.

 2. Gingerbeer blandede man op med rom og også citron for at tilføje c-vitamin, som kunne forebygge sygdom.

 3. Men selvom Dark 'n' Stormy har eksisteret i mange år, har det taget sin tid for den populære drink at nå frem til Danmark, hvor vi i dag nyder godt af den gamle britiske opfindelse. 
 4. LÆS OGSÅ: Frosé med jordbær 

Prikken over i'et 

Dark ’n’ Stormy er i virkeligheden en meget simpel drink, der hverken kræver specielt mange ingredienser eller de store færdigheder som bartender.

Alligevel er det essentielt at have de rigtige ingredienser for at opnå det bedste resultat. For at lave en god Dark ’n’ Stormy er det derfor vigtigt, at du bruger en mørk rom.

Flere drinks:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>